Ердоган подав позов проти французького видання Charlie Hebdo за карикатуру на нього

12:00 29.10.2020

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган подав позов на французький журнал Charlie Hebdo за намальовану на нього карикатуру.

Відзначається, що адвокат президента Хусейн Айдин вже подав в прокуратуру Анкари заяву про порушення кримінальної справи. Сторона звинувачення називає карикатуру «наклепом, який не має нічого спільного зі свободою слова», повідомляє ZN,UA з посиланням на агентство Anadolu.

Раніше повідомлялося, що французький сатиричний тижневик Charlie Hebdo надрукував на обкладинці свіжого номера карикатуру на президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

Відразу ж після публікації обкладинки в соцмережах Анкара відреагувала на карикатуру. Так, директор з комунікацій адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун засудив обкладинку і назвав її плодами «антимусульманской програми».

Нагадаємо, 17 жовтня під Парижем 18-річний ісламіст обезголовив вчителя місцевої школи У передмісті Парижа терорист відрубав голову шкільному вчителеві. Той нібито показував карикатури на пророка Мухаммеда Самюеля Петі за образу пророка Мухаммеда. Поліція застрелила хлопця і заарештувала членів його сім'ї.

Після вбивства президент Франції Макрон виступив з промовою на тему боротьби з «ісламським сепаратизмом» в країні. Він пояснив, що під «сепаратизмом» має на увазі в першу чергу політичний ісламізм, якому потрібно давати відсіч в школах, держустановах, культурних товариствах і релігійних громадах, а також в мечетях. Серед іншого Макрон запропонував звернути особливу увагу на навчання дітей і створити разом з Радою мусульман Франції організацію, яка дозволить побудувати «освічений іслам» в країні без іноземного впливу.

Ряд мусульманських країн розкритикував Макрона, а Ердоган двічі порадив йому «перевірити психіку». Висловлювання Ердогана в ЄС засудили, а Франція відкликала посла з Туреччини. Згодом Ердоган закликав турків бойкотувати французькі бренди і товари.
 

Ще на цю тему