Стратегічне партнерство між Україною та США розвиватиметься за будь-якого президента - глава МЗС України

16:45 28.10.2020

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що стратегічне партнерство між Україною та США розвиватиметься незалежно від того, хто переможе на виборах американського президента.

«Моє єдине побажання щодо американських виборів полягає в тому, щоб вони якнайшвидше закінчилися, обраний президент США склав присягу і ми могли рухатися далі в розвитку стратегічного партнерства між нашими країнами, яке, я переконаний, розвиватиметься за будь-якого президента. Питання лише у швидкості розвитку», – сказав глава МЗС України в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна

Він наголосив, що Україна була, є і буде в стороні від президентської кампанії, що відбувається в США. «Ми були, є і будемо осторонь цієї кампанії. Ми вважаємо, що американська демократія достатньо зріла для того, щоб ухвалювати рішення та робити вибір, який відповідає інтересам американського народу», – зазначив Кулеба.

Міністр також наголосив, що найбільшим активом України в США є двопартійна підтримка.

«Насправді, є чітка позиція президента, яка артикулювалася неодноразово, є чітка позиція МЗС про те, що найбільшим активом України у США є двопартійна підтримка. Це засадничий принцип нашої політики щодо США. Прізвище президента або його партійна приналежність не має значення доти, доки Україну однаково підтримуватимуть і демократи, і республіканці», – додав Кулеба.

 

Ще на цю тему