Суд у Сочі розгляне адвокатську скаргу на недопуск до захисту Рефата Чубарова – Полозов

18:15 26.10.2020

Третій апеляційний суд загальної юрисдикції в Сочі розгляне скаргу адвоката Миколи Полозова на недопуск до захисту голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, якого російське слідство звинувачує за кількома статтями Кримінального кодексу Росії і судить заочно.

За даними Полозова, «Верховний суд» окупованого Криму кілька разів блокував його скаргу на перегляд недопуску до захисту Чубарова, повідомляють Крим.Реалії.

«І ось уже нову (четверту) скаргу, незважаючи на явну протидію суду першої інстанції, таки вдалося направити в суд апеляційної інстанції», – написав Полозов.

За його словами, судове засідання відбудеться у Третьому апеляційному суді загальної юрисдикції (Сочі) 24 листопада о 14:00.

У Сімферополі 23 липня в суді почався розгляд по суті кримінальної справи стосовно голови Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова. Судові пристави не пустили слухачів на засідання і в будівлю суду, повідомляли активісти ініціативи «Кримський процес».

Останнє засідання у цій справі, як повідомив представник суду, проходило за відсутності підсудного, присутні «прокурор, призначений захисник і потерпілі у кримінальній справі».

Як пояснив раніше Полозов, його не допустили до захисту Чубарова в цій справі, пославшись на «конфлікт інтересів».

Наприкінці березня цього року Слідком Росії в Криму заочно висунув обвинувачення голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову. Кримінальні справи порушені за ч. 1 ст. 212 (організація масових заворушень), ч. 2 ст. 280.1, ч. 1 ст. 280.1 КК Росії (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії).

Ще на цю тему