В експертизах обвинувачення фігурантів «третьої бахчисарайської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір» захист виявив грубі порушення

18:01 26.10.2020

Наразі матеріали щодо чотирьох фігурантів з так званої «третьої бахчисарайської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір» направлені до військового суду для розгляду по суті. Йдеться про Сейтумера Сейтумерова, Османа Сейтумерова, Амета Сулейманова і Рустема Сейтмеметова.

Адвокатка Ліля Гемеджи розповіла «Кримській солідарності», що в експертизах обвинувачення виявлені грубі порушення.

Сторона захисту кримських татар закінчила ознайомлення з матеріалами кримінальної справи і зараз очікує призначення дати попереднього судового засідання. Гемеджи пояснила, що усім обвинуваченим — один з яких перебуває під домашнім арештом, а трьох інших тримають у слідчому ізоляторі міста Сімферополя, — вже вручені обвинувальні висновки.

Адвокатка підкреслила, що ця політична кримінальна справа сфабрикована проти кримських татар в порушення норм міжнародного гуманітарного права. Окрім того, в експертизах справи виявили грубі порушення.

Фоноскопія не змогла визначити голос. Більш того: фонографічна експертиза сповнена помилок, зокрема, фігурують особи, які не залучаються у цій кримінальній справі, — сказала Гемеджі.

Виявилося, що окупанти підмінили фахівців-фоноскопістів так званими прихованими свідками, які нібито впізнавали голоси кримських татар.

Ще на цю тему