У Києві відбулася чергова акція на підтримку зниклих безвісти в Криму

14:02 26.10.2020

26 жовтня у Києві під посольством Російської Федерації відбулася 51-а акція громадської організації «Крим SOS», присвячена жертвам насильницьких зникнень в окупованому Криму.

ФОТО: Крим SOS

Як повідомляється на сторінці громадської організації «Крим SOS» в Facebook, цього разу акція мала назву «Історії охопленого жахом півострова», передає ATR.

Організатори акції вкотре нагадали про зниклих в окупованому Криму та відсутність ефективного розслідування цих випадків державою-окупантом.

«Станом на 2020 рік жертвами насильницьких зникнень стали 44 особи, про 15 з них нічого не відомо, 6 осіб були знайдені мертвими, 20 осіб були знайдені та звільнені», — заявили організатори акції.

Окрім цього, активісти наголосили на тому, що конкретного зв’язку між соціально-політичною діяльністю людей, які зникли, та самим фактом зникнення немає. Жертвами стають випадкові люди, але здебільшого — кримські татари.

Серед інших на акції виступив колишній політв’язень Ісмаіл Рамазанов.

«Якщо наша прокуратура АР Крим не буде заочно судити тих людей, які викрадали наших громадян, вони надалі продовжуватимуть свої «чорні» справи», — наголосив Рамазанов.

Як відомо, громадська організація «Крим SOS» в рамках інформаційної кампанії Find & Free щомісяця проводить акцію «Де Ервін?». Активісти щомісяця приходять під посольство РФ в Україні, щоб вимагати ефективного розслідування випадків насильницьких зникнень на території окупованого півострова.

Ще на цю тему