Путін доручив проконтролювати створення 22 свердловин для подачі води в анексованому Криму

10:15 26.10.2020

«Росгеологія» планує до кінця року пробурити в анексованому Криму 30 свердловин, 22 з них почнуть подавати воду в мережі водопостачання.

Про це повідомив в середу віце-прем’єр РФ Марат Хуснуллін на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, пише УНН.

«До кінця року до 10 бурових установок будуть працювати, зараз вже шість працюють. Буде пробурено 30 свердловин, з них 22 свердловини, Володимир Володимирович, вже подаватимуть воду в мережу», — сказав він.

За словами російського віце-прем’єра, комплексний план щодо забезпечення надійного водопостачання анексованого Криму розділили на першочергові, середньострокові і довгострокові заходи. «В даний час з 14 заходів вісім заходів плану вже реалізуються», — підкреслив Хуснуллін. При цьому, зазначив він, ситуація з нестачею води на півострові збережеться до кінця 2020 року.

«Хочу відзначити, що план (вирішення проблеми водопостачання захопленого Криму — ред.) розроблявся в тому числі з урахуванням прогнозів Росгідромету. На жаль, за прогнозом в четвертому кварталі 2020 року в нас залишається складна ситуація, викликана маловоддям. І ситуація, мабуть, з недоліком води збережеться. Водність річок буде варіюватися в основному від 10 до 60% від норм, такої ситуації не було (на протязі) останніх кількох десятків років», — сказав він.

У свою чергу, Путін доручив Хуснулліну під час робочої поїздки в анексований Крим «проконтролювати, що будівництво водоводів для забезпечення півострова водою не завдасть шкоди екології і місцевим жителям».

«Ви коли поїдете в регіон, майте на увазі цю обставину і з людьми теж попрацюйте, поспілкуйтеся», — сказав йому глава Кремля.

Нагадаємо, як заявив журналістам в середу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи ситуацію навколо водопостачання анексованого українського півострова — Росія нібито «здатна самостійно забезпечити Крим водопостачанням, без участі України».

Ще на цю тему