Коронавірус в тимчасово окупованому Криму: підміна діагнозів, випробовування «вакцини» на 10 медпрацівниках і тиха гуманітарна катастрофа з ліками

09:15 26.10.2020

«Кримської правозахисної групи» зазначають, що так звана «офіційна» статистика про рівень захворюваності на українському півострові окупантами занижується.

Статистика захворюваності занижена, оскільки не відображає даних про заражених у силових структурах, а також пацієнтів з позалікарняною пневмонією. Окупаційна «влада» постійно змінює підходи до обліку смертності від COVID-19, — йдеться у повідомленні правозахисників.

І справді, під час засідання «штабу попередження розповсюдження коронавірусної інфекції» окупаційна «керівниця» «відділу Росспоживнагляду» в Криму Наталя Пеньковська розповіла про продовження зростання кількості захворювань на позагоспітальну пневмонію, ГРВІ та грип. Так, показники захворюваності на грип та ГРВІ продовжують перевищувати епідемічний поріг.

По Криму вище епідпорогу на 7%, а у Сімферополі на 27%. При цьому слід зазначити, що цей рівень захворюваності вищий у півтора рази за минулорічний і така ситуація спостерігається практично в усіх регіонах Криму, — сказала Пеньковська.

Вона додала, що нібито серед усіх випадків пневмоній на півострові пневмонія від COVID-19 складає 17%. За останні три тижні, як запевняють окупанти, кількість діагностованих пневмоній зросла з 1213 до 1837 випадків.

При цьому окупанти почали вакцинацію медичних працівників у Криму російською вакциною, чия ефективність чи хоча б безпечність для здоров’я і життя людей не була доведена. «Міністерство охорони здоров’я» Криму заявило, що 22 жовтня у Сімферопольській міській лікарні №7 вакцинували 10 медпрацівників.

Використовувалася вакцина «Спутнік V» (Гам-Ковід-Вак) з першої пробної партії, що надійшла в Крим для тестування логістичної системи, — інформує «МОЗ».

Викладачка Кримського інженерно-педагогічного університету імені Февзі Якубова опублікувала інформацію про гуманітарну катастрофу з медикаментами в тимчасово окупованому Росією українському півострові. Вона зазначила, що ліків немає.

В Криму — тиха гуманітарна катастрофа, в аптеках немає потрібних для лікування ліків! Деякі препарати поставили на реєстрацію, інших і поставок не буде. Дійшло до того, що волонтери у населення викуповують ампули з відкритих упаковок, якщо люди вилікувалися або померли, — написала викладачка.

Серед перерахованих медикаментів, які майже неможливо дістати в Криму, перераховані «Солу-Медрол», «Преднол-Л», «Медипред», «Ксарелто».

Незважаючи на динаміку зростання кількості захворювань на COVID-19 та інші респіраторні хвороби, «влада» Криму вирішила скасувати масковий режим у закладах харчування. Відповідні правки внесено до «наказу» «глави» Криму Сергія Аксьонова. Тепер на півострові без захисних масок у кафе, барах і ресторанах можуть перебувати не тільки клієнти, а й весь обслуговуючий персонал.

Ще на цю тему