Росія зараз не почне наступ на Україну: журналістка назвала дві причини

17:01 23.10.2020

Росія не стане здійснювати військовий наступ на Україну, щоб забезпечити окупований Крим водою. Бо НАТО вже показало, що захищатиме Україну, якщо російські війська підуть в наступ. Проблему з водою Кремль може використовувати як підставу для продовження окупації.

Про це заявила журналістка Лариса Волошина в ефірі Апостроф Live.

«Для цього НАТО зробило дуже багато зусиль. Ми бачили всі ці польоти бомбардувальників і таке інше. Це ж про це. Говорилося не про те, що Росія хоче почати наступ, щоби змусити Україну дати воду в Крим. Ні, йшлося про те, що вона проблему з водою використає як гуманітарну підставу для продовження окупації. Вона для цього створила цю проблему, щоби продовжувати окупувати Україну, тиснути на Україну. На сьогоднішній момент це питання відпало, як ми бачимо», – додала журналістка.

За словами Волошиної, зараз Росія не в тому міжнародному становищі, щоби починати наступ. Крім того, НАТО дало зрозуміти, що в разі нападу буде відсіч.

«Росія не планує, принаймні зараз, починати наступ. По-перше, НАТО дало зрозуміти, що буде відсіч, що буде забезпечена безпольотна зона і таке інше. Тобто є чіткі сигнали. По-друге, Росія просто зараз не впорається. Вона не в тому міжнародному становищі, щоб починати такі речі. Не впорається в дипломатичному аспекті. Вони не зможуть це пояснити», – зазначила Волошина.

Ще на цю тему