Аваков прокоментував заяву Зеленського про покарання винних у здаванні Криму

15:30 23.10.2020

У 2014 році українська сторона зробила все можливе, захищаючи себе.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 23 жовтня під час Спеціального київського безпекового форуму, коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського про покарання винних у здаванні Криму, повідомляє Гордон.

20 жовтня під час свого послання до Верховної Ради Зеленський заявив, що особи, які 2014 року вирішили не перешкоджати російській окупації Криму, мають нести за це відповідальність.

«Я розрізняю політичну риторику і виключно факти. Факти того часу свідчили, що Україна мала межу своїх можливостей і сил, щоб робити ті чи інші кроки. І з огляду на це варто оцінювати той час. Думаю, що такі речі не є предметом публічних дебатів, а є предметом серйозного розгляду ситуації. І після серйозного розгляду можна зробити висновки – що могли, чого не могли. Вважаю, що тоді українці зробили все, що могли, захищаючи себе», – заявив Аваков.

За його словами, передвиборча риторика загострює проблеми.

«І коли ми між собою сперечаємося про ці речі, ми маємо щоразу думати і знати, що у світі все непросто. У світі величезна кількість проблем, і всім до України байдуже, крім нас самих. Тому коли ми одне з одним сперечаємося і намагаємося одне одного вколоти болючіше, і в риториці використовувати часом неприпустимі прийоми, ми маємо знати, що ми тим самим послаблюємо себе», – сказав міністр.
 

Ще на цю тему