Путін підписав наказ про окупацію ще одного українського заводу в Криму

20:15 22.10.2020

Президент держави-агресора Росії Володимир Путін підписав наказ №635, який передбачає «інтеграцію» українського Севастопольського морського заводу в російське акціонерне товариство «Об’єднана суднобудівна корпорація» (ОСК).

Акції, додатково випущені АТ «Севастопольським морським заводом імені Серго Орджонікідзе», підлягають на підставі рішень уряду Росії внесенню в якості внеску в статутний капітал АТ «Об’єднана суднобудівна корпорація», — йдеться в указі голови держави-окупанта, повідомляє QHA.

У документі зазначається, що привласнення Росією активів українського суднобудівного заводу має відбутися нібито протягом 18 місяців.

Виявилося, що ОСК в цей час фігурує у кількох судових справах, а сума фінансових претензій до нього перевищує 36 мільйонів рублів. «Підприємство знаходиться на межі банкрутства, а стороною спору, як не комічно це виглядає, є міністерство оборони РФ», — пише «Асоціація реінтеграції Криму».

Також російська «Об’єднана суднобудівна корпорація» занесена до санкційних списків Євросоюзу і США з 2014 року.

Севастопольський морський завод — суднобудівне підприємство України, 89% акцій якого до 2014 року належало ВАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Прайм Ессетс Кепітал», чиїм власником є Петро Порошенко.

Після російської анексії Криму підприємство було націоналізоване «владою» Севастополя, які передали у 2018 році «Севморзавод» до федеральної власності Росії.

Ще на цю тему