Завершився ремонт МБАК «Бердянськ»

19:30 22.10.2020

Завершився ремонт МБАК (малого броньованого артилерійського катеру) «Бердянськ» ВМС ЗС України.

Про це повідомляє Миколаїв – місто корабелів, передає Український мілітарний портал.

У ході ремонту усунуто пошкодження, що МБАК отримав під час російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.


Окрім них виконано регламентні роботи з відновлення конструкцій корпусу, гвинто-стернової системи, донно-бортової арматури, протекторів, системи головного двигуна тощо.

Катер зайшов на завод 10 червня для проведення регламентного докового ремонту та усунення пошкоджень, отриманих під час російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

Малий броньований артилерійський катер «Бердянськ» після ремонту Фото: Дмитро Удовицький


На початку вересня 2020 року після закінчення докової частини ремонту «Бердянськ» спущено на воду на ДП «Миколаївський суднобудівний завод» після завершення докової частини ремонту.

Тоді за інформацією представників підприємства роботи мали завершитися в листопаді цього року, проте як бачимо миколаївські корабели виконали завдання ВМС ЗС України раніше запланованого.

Разом з катером «Бердянськ» на плановий регламентний доковий ремонт у цей же час зайшов однотипний катер «Аккерман», що вже його завершив та встиг взяти участь у маневрах ВМС ЗС України.

 


Завершився ремонт МБАК «Бердянськ». Катери «Аккерман» та «Бердянськ» зайшли в акваторію Миколаївського суднобудівного заводу Фото: Миколаївський суднобудівний завод


Попередній плановий ремонт він проходив у 2018-у році на ДП «Миколаївський суднобудівний завод».

Обидва катери були введені до складу флоту у 2016-у році, а закладено в 2012 році на суднобудівному підприємстві «Кузня на Рибальському» у Києві.

Окрім них у складі ВМС ЗС України знаходяться ще 5 однотипних малих броньованих артилерійських катери: «Вишгород», «Кременчук», «Костопіль», «Лубни» та «Нікополь», ще один катер знаходиться у будівництві.

Загалом же ВМС ЗС України обмежиться закупівлею 8-х МБАКів (малих броньованих артилерійських катерів проєкту 58155) для своїх потреб.

Ще на цю тему