Територія Криму потрібна Росії як військова база – Мінреінтеграції

09:45 22.10.2020

Росію не цікавить населення анексованого нею Криму, їй потрібна безпосередньо територія півострова з військової точки зору – як військова база.

Про це 21 жовтня під час міжнародної конференції «Проблемні питання водопостачання та використання водних ресурсів на території Криму в умовах російської окупації» заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко, повідомляє Крим.Реалії.

«Ця територія необхідна з військової точки зору і це є військова база. Я б його (Крим – КР) назвав «величезний авіаносець у Чорноморському басейні». Я думаю, що будь-який з військових це підтвердив би – дуже зручне розташування, що дозволяє використовувати різні компоненти збройних сил Російської Федерації для погроз іншим країнам у цьому регіоні. І саме тому ми бачимо активну мілітаризацію Кримського півострова, бачимо розконсервування ядерних об'єктів, бачимо нарощування як ракетного потенціалу, авіапотенціалу, так і флоту в Чорноморському регіоні», – вважає Яременко.

Нагадаємо, США закликають Росію повернути анексований нею Крим під контроль України, а також негайно припинити мілітаризацію півострова і призов кримчан до російської армії, мовиться у повідомленні прессекретаря Державного департаменту США Морган Ортагус.

До цього посольство США в Україні назвало призов кримчан до російської армії «грубим порушенням міжнародного гуманітарного права».

Нагадаємо, російський військовий комісар Криму Юрій Лимар заявив, що під час осінньої кампанії планують призвати до армії понад дві тисячі жителів півострова.

 

Ще на цю тему