Столтенберг врахує думку України в доповіді про майбутнє НАТО

08:43 22.10.2020

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявив, що Альянс проконсультується з Україною та Грузією щодо формування бачення стратегії "НАТО-2030". Доповідь експертів щодо майбутнього Альянсу з'явиться пізніше в цьому році.

Про це Столтенберг повідомив під час прес-конференції, передає РБК-Україна.

«Я буду спиратися на цю доповідь, на консультації, пропозиції та вказівки від країн-членів, а також на обговорення, які пройдуть на рівні міністрів закордонних справ у грудні, і потім внести свої пропозиції для глав держав і урядів. Як частина цього процесу я проведу консультації з партнерами, в тому числі з Грузією і Україною», – заявив він.

Він додав, що для альянсу «партнерство має велике значення».

«Грузія і Україна - партнери, яких ми високо цінуємо. Вони важливі для НАТО з багатьох причин: вони беруть участь у миротворчих місіях і операціях НАТО, а також мають стратегічну важливість у регіоні Чорного моря, яка збільшилася. Тому тісно працювати з ними, обговорювати і слухати - важлива частина всього процесу переосмислення «НАТО-2030», – продовжив Столтенберг.

Нагадаємо, під час візиту в Лондон президент Володимир Зеленський заявив про необхідність надати Україні План дій щодо членства в НАТО.

До цього Зеленський анонсував реформи для отримання ПДЧ НАТО.

Крім того, Володимир Зеленський вважає єдиним шансом зберегти України - її членство в НАТО.

Ще на цю тему