«Кримський титан» в окупованому Армянську скорочує робітників

12:00 21.10.2020

Керівництво заводу «Кримський титан», який розташовується в тимчасово окупованому Росією Армянську, озвучило плани про скорочення кількості працівників. 

Масові звільнення окупанти проанонсували «в рамках середньострокового плану виведення з кризи», пише QHA з посиланням на росЗМІ.

Гендиректор московського ТОВ «Титанові інвестиції» (які незаконно включили до свого складу завод «Кримський титан» після окупації) Олексій Обідін зазначив, що остаточні рішення ще не ухвалені.

Звільнення персоналу торкнеться, перш за все, обслуговуючого блоку, де значиться 19% співробітників при середньому показнику по підприємствах нашого профілю в 12%, — сказав Обідін.

При цьому окупанти запевняють, що начебто скорочення штату приведе до підвищення заробітних плат працівників заводу приблизно на 12%.

В російському ТОВ уточнили, що планується поетапне часткове вивільнення адміністративного та допоміжного персоналу, «модернізація виробництва з наголосом на екологічну складову» та реструктуризація боргів заводу. Йдеться про мільярдні борги перед постачальниками та іншими кредиторами. «Звернення до суду будь-якого з кредиторів може привести до введення процедури банкрутства, арешту рахунків і примусового стягнення боргів усіма зацікавленими особами», — зазначають окупанти.

Нагадаємо, у серпні 2018 року на півночі Криму сталася екологічна катастрофа, пов’язана із заводом «Кримський титан». У результаті викиду сірчистого ангідриду постраждало місто Армянськ і його околиці. Викиди із заводського кислотонакопичувача повторювалися кілька тижнів, у зв’язку із чим на деякий час з міста навіть евакуювали дітей.

«Кримські новини» повідомляли, що завод «Кримський титан» затримав своїм працівникам заробітну плату у жовтні-грудні 2019 року. За це окупаційна «прокуратура» стягла з керівників штраф розміром у 50 тисяч російських рублів (18 тисяч гривень).

Раніше «глава» Криму Сергій Аксьонов пригрозив керівництву заводу «Кримський титан», що якщо вони не виконають взяті на себе зобов’язання, то завод перейде у «державну власність».
 

Ще на цю тему