Україна, Польща і Литва активізують співпрацю у сфері безпеки, - РНБО

20:15 20.10.2020

Україна, Польща та Литва активізують співпрацю у сфері безпеки в рамках «Люблінського трикутника». Причиною цього є ситуація в Білорусі та можливе посилення впливу Росії в регіоні.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час зустрічі з послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом, передає прес-служба відомства, повідомляє РБК-Україна.

«Керівники безпекових відомств України, Литви та Польщі активізують співпрацю у форматі "Люблінського трикутника". Така зустріч повинна бути організована найближчим часом», – цитують слова Данілова в РНБО.

Він додав, що результати президентських виборів в Білорусі будуть впливати на безпеку в Європі, зокрема враховуючи російський фактор.

«Можливе посилення впливу РФ - виклик для України, Литви та Польщі. Наша співпраця є важливою для збереження миру та спокою в регіоні», – сказав Данілов.

Литовський посол, серед іншого, запевнив, що Литва і надалі буде підтримувати Україну в її протистоянні з РФ, а також її європейські та євроатлантичні прагнення.

«Ми будемо з вами до вашої, а, значить, і нашої перемоги», – сказав Сарапінас.

Нагадаємо, у вересні на конференції національних координаторів «Люблінського трикутника» сторони визначили пріоритетом протидію гібридним загрозам з боку Росії.

Ще на цю тему