США передали Україні радіостанцій на суму у 300 млн доларів

19:30 20.10.2020

З 2014 року США передали Україні по матеріально-технічній допомозі радіостанцій на суму у 300 млн доларів.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив представник військового відомства, передає Український мілітарний портал.

Наступного 2021 року корпорація L3HARRIS може поставити ЗСУ засобів зв’язку на суму близько 70 млн. доларів.

Поставки заплановані у відповідності до чергового рішення Міністерства оборони США (Department of Defense — DoD) про надання допомоги Україні в 2021 році за програмою USAI.

Додатково Міністерство оборони планує закупити у корпорації L3Harris засобів захищеного зв’язку тактичної ланки на суму близько 10 млн дол.

США передали Україні радіостанцій на суму 300 млн доларів. Система навігації Базальт та радіостанція Harris Falcon III на модернізованому БТР-80

Окрім Збройних Сил України засоби зв’язку надходять до Національної Гвардії України.

ЗСУ і НГУ отримають радіостанції RF-7800M-MP, що працюють в діапазоні до 2 гГц, а також УКХ / ДМХ радіостанції RF-7850M для установки на рухомі об’єкти.

Значна кількість портативних радіостанцій RF-7850M-DS001 дозволить оснастити цією технікою певні підрозділи відповідно до повного штату.

В Україну також буде спрямовано велику партію аксесуарів, включаючи акумуляторні батареї для ранцевих КХ (коротко-хвильових) і портативних УКХ / ДМХ радіостанцій.

Армія отримає значну кількість новітніх антенних систем зенітного випромінювання КХ діапазону ANTENNA FULL LOOP, щоглових систем і головних гарнітур.

Загальна сума поставок засобів зв’язку L3Harris складе 45 млн – для ЗСУ та 10 млн – для НГУ.



 

Ще на цю тему