Прокуратура хоче отримати від Ірану інформацію про шістьох підозрюваних у збитті літака МАУ

19:01 20.10.2020

В Офісі генерального прокурора України заявляють, що хочуть отримати від компетентних органів Ірану інформацію щодо 6 осіб, підозрюваних у збитті літака рейсу PS752 «Міжнародних авіаліній України».

Як повідомили УНІАН в Офісі генпрокурора, у Тегерані триває другий раунд двосторонніх переговорів щодо розслідування авіакатастрофи літака авіакомпанії МАУ рейсу PS752, що був збитий ракетою Збройних сил Ірану 8 січня 2020 року.

Заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов, який очолює групу української делегації з кримінального блоку розслідування трагедії, зустрівся з прокурором Військової прокуратури Тегерану Голамаббасом Торкі.

Мамедов наголосив на тому, що ефективне співробітництво між Україною та Іраном дасть можливість встановити об’єктивну істину та притягнути винних до відповідальності в рамках міжнародних законодавчих норм.

Також Мамедов акцентував увагу на основних напрямах взаємодії, які дозволять активізувати слідство: відновлення хронології подій; проведення спільних слідчих дій та експертиз; робота з інформацією з «чорних скриньок» та записами з апаратури документування бойової машини, з якої були здійснені постріли; отримання інформації щодо 6 осіб, підозрюваних в Ірані у збитті літака.

«Прийняття озвучених пропозицій свідчитиме про готовність Ірану до співпраці та виконання норм міжнародного права», – підкреслив Мамедов.

Офіс генпрокурора разом зі слідством вже запросив дозвіл на проведення спільних слідчих дій та експертиз.

 

Ще на цю тему