Кремль відреагував на плани України будувати військові бази на Чорному морі

18:45 20.10.2020

Намір України створити дві військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону «може негативно позначитися на атмосфері стабільності в даному регіоні».

Таку думку висловив в бесіді з журналістами у вівторок прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, зазначає УНН з посиланням на федеральне російське агентство ТАСС.

«Безумовно, з урахуванням всіх наявних реалій це може мати досить негативні наслідки в цілому для атмосфери стабільності в Чорноморському регіоні. Потенційно така небезпека існує», — сказав представник Кремля.

При цьому він зазначив, що заяву Президента України потрібно проаналізувати. Як пояснив Пєсков, у виступі Зеленського не уточнювалася, про чиї саме бази в Україні йде мова, а вони можуть бути «найрізноманітніші».

«Не маючи інформації, ми поки не можемо нічого чітко говорити, — підкреслив прес-секретар президента РФ. — Ми не розуміємо, про які бази могла б йти мова, ми зможемо це проаналізувати, коли буде вся повнота інформації».

Нагадаємо, як заявив під час виступу в парламенті Президент України Володимир Зеленський, Україна почала будувати дві державні українські військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону.

Ще на цю тему