Фігуранти червоногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір» вважають всі звинувачення сфабрикованими

15:15 20.10.2020

Фігуранти червоногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір», яким вже запросили терміни від 16 до 18 років позбавлення волі суворого режиму, заявили під час дебатів, що всі звинувачення проти них є незаконними і сфабрикованими.

Про це повідомляє Кримська солідарність.

«З огляду на те, за що мене затримали, співробітники ФСБ можуть посадити будь-якого мусульманина, використовуючи прихованого свідка, – стверджує підсудний, додаючи, що ця справа є переслідуванням всіх мусульман», – цитує Кримська солідарність Рустема Емірусеінова.

Ескендер Абдулганієв, додав, що розмови про Іслам вже стали тероризмом. Він вважає, що боротьба йде не зі злочинцями, а з мусульманами. Сама «справа» є сфабрикованою і незаконною.

Нагадаємо, що 14 лютого 2019 року російські силовики провели чергові обшуки в будинках кримських татар в смт. Октябрське Красногвардійського району. Трьох чоловіків затримали і відвезли в управління ФСБ. Щодо них порушено кримінальні справи за підозрою в організації і участі в діяльності забороненої на території Російської Федерації організації «Хізб ут-Тахрір».

15 лютого Київський районний «суд» Сімферополя заарештував затриманих після обшуку кримських татар - Ескендера Абдулганієва, Рустема Емірусеінова і Арсена Абхаірова - за підозрою в участі в забороненій в Росії організації «Хізб ут-Тахрір».

Ще на цю тему