У Греції осквернили єврейські кладовища і меморіал жертвам Голокосту

10:43 20.10.2020

Невідомі осквернили меморіал жертвам Голокосту і два єврейські кладовища в Греції.

Про це повідомила Центральна рада єврейських громад в Греції в понеділок, 19 жовтня, передає УНН із посиланням на DW. 

Так, на меморіал в Салоніках нанесено образливий напис. Інший образливий напис з’явився на єврейському кладовищі в цьому ж місті. Крім того, пошкоджено 4 могили на єврейському кладовищі на острові Родос. Організація назвала опоганювачів «прихильниками обмеженості і фанатизму».

МЗС Грецької Республіки засудив осквернення меморіалу в Салоніках. Цей «неприйнятний вчинок ображає пам’ять про наших співгромадян і всіх жертв націонал-соціалізму» і «жорстоко порушує цінності демократичного грецького суспільства», йдеться в повідомленні міністерства. Афіни продовжать боротися за зміцнення толерантності, викорінення нетерпимості і проти расизму, підкреслили в зовнішньополітичному відомстві.

Інциденти сталися через кілька тижнів після рішення суду засудити керівників і членів ультраправої грецької партії «Золота зоря» («Хрісі Авгі») до тривалих термінів ув’язнення. Їх звинувачували в створенні злочинної організації, нападах на людей, вбивствах і незаконному обороті зброї. Звинувачення було висунуто майже 70 членам організації, включаючи 18 колишніх депутатів грецького парламенту.

Раніше посол Ізраїлю закликав Україну дати чітке визначення «антисемітизму».

Ще на цю тему