Влада США викинула дефектні російські апарати ШВЛ

10:15 20.10.2020

Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій США (FEMA) утилізувала несправні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), які навесні РФ передала до Сполучених Штатів.

Про це пише BuzzFeed, передає УНН.

Мова йде про апарати ШВЛ, які в березні президент США Дональд Трамп попросив у президента Росії Володимира Путіна. Причиною цьому послужило те, що американська влада готувалась до великої хвилі тяжкохворих коронавірусом. У відповідь на цей запит Москва відправила 45 апаратів ШВЛ та інші медичні матеріали в ящиках з написом «З Росії з любов’ю».

«Російські вентилятори були отримані співробітниками Федерального агентства з надзвичайних ситуацій в Нью-Йорку 1 квітня і розділені між лікарнями там і в Нью-Джерсі. Але з моменту приземлення вентиляторів «Авента-М» виникли проблеми, і вони так і не були використані», — пише видання.

Як пише BuzzFeed, посилаючись на представника FEMA, російські апарати ШВЛ фактично викинули на смітник.

«Пожертвувані вентилятори, про які йде мова, були утилізовані відповідно до строгих нормативів по утилізації небезпечних відходів, встановлених Управлінням служб загального призначення США (GSA) і Агентством з охорони навколишнього середовища (EPA)», — заявив у понеділок представник FEMA.

Залишається невідомим, коли саме російські апарати ШВЛ були утилізовані, оскільки ще у травні в FEMA повідомляли про переміщення їх на склади через технічні проблеми.

Як повідомлялось раніше, використання зазначених апаратів вимагало спеціальних умов, яких не було в лікарнях. Зокрема, напередодні використання декілька моделей цих апаратів ШВЛ загорілись в російських лікарнях, після чого їх виробництво було зупинено.

Ще на цю тему