Катастрофа літака МАУ: українська сторона провела важливу зустріч перед переговорами з Іраном

18:30 16.10.2020

Заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін перед початком другого раунду переговорів щодо збиття літака МАУ над Тегераном провів зустріч з послами країн, громадяни яких загинули в авіакатастрофі.

Про це дипломат написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

«Традиційна зустріч з послами, громадяни яких загинули внаслідок збиття Іраном Українського літака в січні цього року. Звірили годинники та узгодили наступні кроки. Наша спільна мета — встановлення справедливості для всіх рідних загиблих», — написав Єнін.

Нагадаємо, на початку вересня міністерство закордонних справ України повідомило іранській стороні щодо згоди провести другий раунд перемовин по збиттю літака МАУ рейсу PS752 у запропоновані Тегераном дати — з 18 по 21 жовтня поточного року.

Варто зазначити, раніше в інтерв’ю міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що проведення другого раунду перемовин у жовтні було погоджено у Києві ще під час першого раунду.

За словами міністра, делегацію буде очолювати його заступник Євгеній Єнін. Делегація буде складатись з усіх фахівців і представників суміжних з МЗС органів, які потрібні для обговорення всього комплексу питань, пов’язаного зі збиттям нашого літака в Ірані.