Житомирський бронетанковий завод  передав ЗСУ ще одну партію модернізованих БМП-2

20:45 13.10.2020

Бойові машини пройшли на держпідприємстві капітальне відновлення всіх систем та модернізацію.

В рамках Державного оборонного замовлення на 2020 рік ДП «Житомирський бронетанковий завод»" (входить до складу ДК Укроборонпром) відвантажило Міноборони чергову партію відновлених БМП-2, пише defence-ua.

"Ми не лише відремонтували, а й модернізували ці БМП-2 за рахунок новітніх засобів навігації, оптичних приладів та прицілів, що дало змогу продовжити та покращити ресурсні показники бойових машин. Напередодні Дня захисника України бойові машини передано нашим військовим", – повідомив директор Житомирського бронетанкового заводу Олексій Жуковець.

Відзначається, що бойові машини піхоти пройшли регламентний ремонт та відновили боєздатність усіх систем та агрегатів, що було підтверджено циклом заводських та приймально-здавальних випробувань.

Як вже раніше повідомляв Defense Express, наприкінці серпня цього року, ЖБТЗ відвантажив Збройним силам Українипонад два десятки БМП-1 та близько десятка відновлених БМП-2, що були відремонтовані та модернізовані в рамках ДОЗ – 2020.

Крім того, найближчим часом очікується передача Міноборони 26 одиниць БМП-1АК, яки в середині серпня ц.р. були конфісковані в польської компанії Wtórplast S.A.

Ще на цю тему