Коломойський оскаржує право "Ощадбанку" на російські активи за експропріацію в Криму

15:30 12.10.2020

Компанія «ІКБ-Інвест», засновником якої є «КУА» Фінансовий капітал» зі структур групи «Приват» Коломойського і Боголюбова, звернулася до Верховного Суду зі скаргою на постанову суду, яким було задоволено заяву «Ощадбанку» та надано дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення 1,1 млрд доларів.

Відзначається, що стягнення коштів має відбутися з Міністерства юстиції Росії в якості компенсації за експропріацію активів банку в Криму. З урахуванням відсотків, загальна сума вимог «Ощадбанку» до РФ становить 1,3 млрд доларів, повідомляє Finbalance.

«ІКБ-Інвест» просить Верховний Суд скасувати рішення Київського апеляційного суду з липня 2019 року.

Нагадаємо, що група «Приват» отримала рішення Арбітражного суду Гааги про стягнення 159 млн доларів з Росії в якості компенсації за нерухоме майно, експропріює у «приватівців» в Криму після його анексії Росією.

В рамках виконавчого провадження з виконання Арбітражного суду Гааги в березні 2020 відбувся аукціон з продажу 99,77% акцій «Промінвестбанку». Переможцем цього аукціону стала фінкомпанія «Фортіфай», яка зараз пов'язана з оточенням Ігоря Коломойського.

У той же час Антимонопольний комітет надав дозвіл компанії Сергія Тігіпка на придбання «Фортіфай» і прав на 99,77% акцій «Промінвестбанку».

Згадана вище скарга «приватівців» до Верховного Суду про право «Ощадбанку» стягнути російські активи в Україні є фактично продовженням протистояння «приватівців» і «Ощадбанку», яке триває з осені 2019 року.

Ще на цю тему