«Якщо хтось каже, що це фантастика – побачимо» – Зеленський про членство України в НАТО

12:15 12.10.2020

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна перебуває на шляху до НАТО.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС HARDtalk, передає УНН.

«Чесно кажучи, ми сьогодні вже стали партнерами НАТО з розширеними можливостями. Ми йдемо до НАТО. НАТО — це безпека в нашому регіоні. Ми це розуміємо, тому так, у нас потужна армія, у нас армія у 200 тисяч, ми оновлюємо техніку, але цього замало. І єдиний шанс, я вважаю, про це говорю і Сполученим Штатам, і країнам ЄС, всім я кажу: якщо ви не хочете втрачати Україну, ви повинні її підтримувати», — сказав Зеленський.

За його словами, членство в НАТО — це дуже важливий сигнал Російській Федерації, це найважливіша підтримка.

Також на запитання, чи є думка одного європейського високопосадовця, що Україна може стати повноправним членом НАТО і навіть повноправним членом Євросоюзу у довгостроковій перспективі — фантазія, правдою, Зеленський відповів:«У нас сім’ї були, де люди з Росії та України, ми жили багато років у Радянському Союзі, жили пліч-о-пліч, і дійсно — країни поважали одна одну. А зараз у нас війна, зараз у нас ненависть, зараз українці не хочуть спілкуватися з росіянами, тому — НАТО. Якщо хтось каже, що це фантастика — ну, побачимо».

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прем’єр-міністром Борисом Джонсоном у Лондоні заявив, що Україні потрібен План дій щодо членства в НАТО.

Ще на цю тему