КРЦ застеріг «Le Figaro» і «The Daily Telegraph» від інформаційної підтримки незаконних розкопок в Криму

13:30 09.10.2020

В окупованому Криму тривають незаконні археологічні розкопки.

Кримськотатарський Ресурсний Центр направив листи французькій газеті «Le Figaro» і британській «The Daily Telegraph», в яких висловив стурбованість з приводу оголошеної в жовтні цього року інформаційної підтримки цими виданнями діяльності так званого «Російсько-французького фонду історичних ініціатив», який планує почати на території окупованого Криму масштабні «розкопки» і «перепоховання» учасників Кримської війни XIX століття.

У своїх листах КРЦ привів історичну довідку і зазначив, що саме Кримська війна стала рубіконом, який зробив кримських татар меншиною на своїй батьківщині.

«У нас немає ніяких планів нагадувати Вам про обов'язок поважати територіальну цілісність України і про незаконність будь-якого фактичного визнання спроби анексії Криму Росією. Таким чином, фактичне визнання є єдиною реальною метою «розкопок» і «перепоховання» загиблих французьких і британських солдатів Кримської війни бандою П'єра Малиновського, які не є професійними археологами. Але ми розцінюємо такі відвідування і «розкопки», в тому числі інформаційну підтримку, як частина неоколоніалізму і расової дискримінації кримських татар», - йдеться в листі КРЦ.

Кримськотатарський Ресурсний Центр висловив надію, що «Le Figaro» і «The Daily Telegraph» не надаватиме інформаційну підтримку незаконним «розкопкам» на окупованій території і не будуть підтримувати расистські процеси в Криму.
 

Ще на цю тему