Міністри закордонних справ Греції та Туреччини провели першу зустріч після погіршення конфлікту в Середземномор’ї

19:45 08.10.2020

Міністри закордонних справ Туреччини та Греції зустрілися в четвер вперше після того, як між Грецією та Туреччиною почав загострюватися конфлікт.

Турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу та його грецький колега Нікос Дендіас зустрілися в межах Форуму глобальної безпеки в столиці Словаччини Братиславі, повідомляє агенція Reuters, передає ZN.UA.

Дипломати обговорили «деякі проблемні питання».

У серпні напруга між Грецією та Туреччиною почала різко зростати, коли турецькі та грецькі військові кораблі зіштовхнулися в Середземному морі, але згодом послабилася, коли Анкара та Афіни домовились відновити переговори.

Греція звинувачувала Туреччину в незаконному проведенні сейсморозвідувальних робіт у частинах Середземного моря, на які претендують Афіни та Кіпр, однак Туреччина заявляє, що її діяльність не порушує міжнародне право.

Минулого місяця Туреччина відкликала свої кораблі з суперечливих вод, щоб країни могли розпочати дипломатичні переговори напередодні зустрічі лідерів ЄС.

Після саміту, лідери ЄС заявили про те, що можуть «покарати» Туреччину, якщо країна не відмовиться від своїх суперечливих дій в Середземномор’ї.

Ще на цю тему