Окупанти оприлюднили нові дані щодо безробіття в Севастополі

20:00 07.10.2020

У 2020 році кількість безробітних у Севастополі збільшилася мінімум вп’ятеро у порівнянні з даними 2019 року.

Таку статистику навела «директор» Центру зайнятості населення міста Світлана Рендак, повідомляє QHA з посиланням на росЗМІ.

«У минулому році у нас на обліку перебувало близько 500 осіб. У цьому році — близько 2700. Якщо раніше ми виплачували близько три мільйони рублів на місяць, то зараз виплачуємо близько 33 мільйонів рублів. Звичайно, це пов’язано з весняної пандемією. І хоча частина людей зараз вийшла на активний режим роботи, а хтось скористався можливістю перенавчання, все одно багато хто до цих пір отримують допомогу по безробіттю», — повідомила Рендак.

Вона зазначила, що допомога виплачується у збільшеному обсязі за рахунок виплат на дітей.

За словами Рендак, COVID-19 загнав низку підприємств і фірм на дистанційний режим роботи, але на окупований Севастополь і «на структуру затребуваних спеціальностей це практично не вплинуло».

«За рахунок того, що влітку ми вийшли в активну фазу, затребувані були професії сфери обслуговування — офіціанти, кухарі, бармени, обслуговуючий персонал. Також завдяки роботі підприємств залишилися затребувані технічні спеціальності: у нас і «Водоканал», і «Севтеплоенерго», та інші підприємства працюють в повному масштабі — природно, їм потрібні люди», — пояснила Рендак.

Також вона зауважила, що окрім спеціальностей сфери обслуговування, різко зріс попит на лікарів усіх напрямків.

У базі Центру зайнятості 203 вакансії з середньою зарплатою в 60 тисяч рублів. Також затребувані водії (169 вакансій, середня зарплата 22 тисячі рублів), медсестри (194 вакансії із середньою зарплатою 26 тисяч рублів), — повідомила директор місцевого «Центру зайнятості».

Ще на цю тему