В окупованому Криму дітей змушують співати гімн РФ, малювати Путіна і «давати присягу» – прокурор

12:30 07.10.2020

В окупованому Криму дітям забороняють пропускати уроки з патріотичного виховання – вони співають гімн РФ, малюють президента РФ Володимира Путіна, в юнармії дітей змушують «давати присягу».

Про це розповіла прокурор прокуратури Криму та Севастополя Ольга Пирогова в інтерв’ю Громадському радіо, передає УНН.

«Дитина у Криму не може не відвідувати уроки з патріотичного виховання. Їх змушують і гімни співати на початку уроку, давати присягу, наприклад, в юнармії... У нас були випадки, коли свідки нам повідомляли, що саме цей примус дитини співати гімн, малювати Путіна — став однією з причин, чому вони покинули Кримський півострів і перемістилися на неокуповану територію», - додала Пирогова.

Вона нагадала, що на Кримському півострові вже пройшло 11 призивних кампаній за період окупації, під час який відбувся призов понад 25 тисяч громадян України. За ухилення від служби в армії ВР в окупаційних судах Криму слухається 140 кримінальних проваджень.

«Після окупації півострова окрема увага РФ почала приділятися питанням мілітаризації освіти, мілітаризації спорту і культури. Пропаганда служби в армії серед дітей, на нашу думку, становить особливу загрозу, оскільки через воєнізоване виховання у свідомості дітей відбувається легалізація окупації Кримського півострова. Окрім того, діти починають себе ідентифікувати як громадяни Росії, і РФ цим нав’язує потім у подальшому службу у своїй армії, тобто в армії країни-окупанта», - зазначила Пирогова.
 

Ще на цю тему