Microsoft побудує в Греції три дата-центри

11:30 06.10.2020

Компанія Microsoft оголосила про плани побудувати три центри обробки даних неподалік від Афін, в Греції.

Про це з посиланням на агентство АР пише Washington Post, повідомляє УНІАН.

Інвестиція

Відзначається, що це забезпечить вкрай необхідні інвестиції в розмірі до $1 млрд в економіку Греції, яка постраждала від пандемії.

Про угоду представники Microsoft і прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс оголосили після дев'яти місяців конфіденційних переговорів щодо угоди. Також домовленість між грецьким урядом і американським техно-гігантом передбачає програми навчання цифровим навичкам для близько 100 тис державних і приватних працівників, а також викладачів і студентів.

«Ці значні інвестиції є відображенням нашої впевненості в грецькій економіці, в грецькому народі та грецькому уряді», — сказав президент Microsoft Бред Сміт.

Відзначається, що нещодавно Греція вийшла з багаторічної фінансової кризи, але економіка країни сильно постраждала від пандемії коронавірусу. Зокрема, пандемія COVID - 19 оголила сильну залежність країни від туризму. Разом з тим, чинний уряд країни заявляє, що хоче змінити баланс грецької економіки під час її відновлення внаслідок розвитку енергетичного, технологічного та оборонного сектора.

«Створення дата-центрів підвищує привабливість країни для інвестицій... у Греції є сонце, і тепер вона отримує хмару», – зазначив прем'єр-міністр Греції.

Графік розвитку дата-центрів

У компанії відзначили, що графік розвитку дата-центрів в Греції все ще розробляється, але додали, що в інших країнах процес зазвичай займає близько двох років.

Зараз Microsoft має центри обробки даних у 26 країнах, у тому числі сім у Європейському Союзі.

Що таке хмарний сервіс

Хмарне сховище даних (сервіс) - модель онлайн-сховища, в якому дані зберігаються на численних розподілених в мережі серверах, що надаються в користування клієнтам в основному третьою стороною. Дані зберігаються та обробляються в так званій «хмарі», яка являє собою, з точки зору клієнта, один великий віртуальний сервер. Фізично ж такі сервери можуть розташовуватися віддалено один від одного географічно.

Microsoft в Україні

2 жовтня 2020 року Міністерство цифрової трансформації та американська технологічна корпорація Microsoft підписали меморандум про співпрацю, що передбачає спільний розвиток хмарних сервісів в Україні.

 

Ще на цю тему