МЗС Грузії: Бої у Нагірному Карабасі загрожують безпеці всього регіону

11:45 05.10.2020

Міністр закордонних справ Грузії Давід Залкаліані дав оцінку військовому протистоянню між Азербайджаном і Вірменією і зазначив, що ескалація конфлікту загрожує безпеці в регіоні. 

Про це йдеться в його заяві на сайті МЗС Грузії, передає УНН.

«В результаті чергового військового протистояння між Азербайджаном і Вірменією склалася вкрай важка ситуація. На жаль, через бойові дій діалог відновити не вдалося. Всі розуміють, що подальше загострення ситуації дуже негативно позначиться на безпеці всього регіону», — сказав Залкаліані.

Він закликав міжнародне співтовариство та співголів Мінської групи максимально використати свої можливості і зробити конкретні кроки по деескалації.

«Грузія завжди була і залишається вірною своїм зобов’язанням як перед сусідами, так і своїм міжнародним зобов’язанням», — підкреслив міністр.

За його словами, у зв’язку з триваючими бойовими діями між Азербайджаном і Вірменією, уряд Грузії зробив значні ефективні кроки, як тільки почалася ескалація.

«Грузія тимчасово призупинила видачу дозволів на перевезення військових вантажів на своїй території по наземним і повітряним маршрутами в обидві країни, і про це були проінформовані наші партнери», — додав очільник МЗС Грузії.

Ще на цю тему