Політв’язень Приходько розповів про умови тримання в СІЗО

17:30 02.10.2020

Проукраїнського активіста з незаконно анексованого Росією Криму Олега Приходька в СІЗО Ростова-на-Дону (Росія) перевели до меншої камери з нелюдськими умовами.

Як повідомила його донька Наталія Приходько, це сталося після скарги політв’язня на працівників СІЗО, які не передали йому відправлення з необхідними ліками.

Як передає «Кримський ресурсний центр», до ростовського суду на засідання разом з адвокатом Назімом Шейхмамбетовим з Криму приїхали дружина і донька Приходько.

У залі суду політв’язень Кремля вчергове поскаржився, що йому не віддають відправлення з медикаментами.

«Я вимагаю дати належні мені речі! Усі мої скарги підуть до Європейського суду через моїх адвокатів! Якщо протягом тижня мені не дадуть ліки, я вени вскрию, обіцяю», — заявив у залі російського суду Приходько.

Під час цього засідання мали дослідити нібито «екстремістські» (за версією російського слідства) матеріали на флешці, знайденій під час обшуку підсудного. Та засідання перенесли на 15 жовтня через те, що російський прокурор пішов у відпустку.

«Нам вдалося поговорити трохи. Він нервує, сказав, за те, що поскаржився про посилку, його кинули в камеру два на два метри, де пацюки і таргани ходять, як ні в чому не бувало», — розповіла донька Приходько.

Наталія Приходько додала, що ліки батькові не віддають вже місяць, через що він має дуже поганий вигляд.

Російський військовий суд в Ростові-на-Дону 8 вересня продовжив арешт українському політв’язню Олегу Приходьку ще на три місяці.

Ще на цю тему