Нардеп Рустем Умеров увійшов до групи з розробки стратегії деокупації Криму

08:30 01.10.2020

Комітет Верховної Ради України з прав людини підтримав кандидатуру народного депутата Рустема Умерова для участі в міжвідомчій робочій групі, яка створюється в РНБО. 

Про це повідомив у Facebook лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, пише Крим.Реалії.

«Ця група готуватиме проєкт державної стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та м.Севастополь», – повідомив Умеров.

МЗС України ініціює міжнародний саміт із деокупації Криму, який пропонують проводити 26 лютого – в день спротиву Криму російській окупації.
Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відмовився назвати конкретні пункти стратегії деокупації Криму, яку готує влада, пославшись на «державну таємницю».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що в його відомстві вже завершили роботу над своєю частиною стратегії деокупації Криму, провели консультації з Міністерством реінтеграції і тимчасово окупованих територій України. Зараз готується спільний документ щодо зазначеної стратегії для подальшої передачі в РНБО України.

Президент України Володимир Зеленський наголошував, що Україна не відступає від позиції повернення під свій контроль окупованих територій, у тому числі анексованого Криму.

У Кремлі не раз вказували на те, що питання Криму закрите і Росія не має наміру включати його в міжнародні переговори.
 

Ще на цю тему