«Стримуючий фактор»: Хомчак пояснив важливість участі НАТО у навчаннях в Україні

19:45 30.09.2020

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що участь в українських військових навчаннях «Об’єднані зусилля – 2020» представників ЗС країн НАТО стала важливим стримуючим чинником на шляху агресивних намірів ворога.

Як повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю ЗСУ, про це Хомчак заявив на засіданні очільників ЗС країн Вишеградської групи у форматі з Україною, яке відбулось у Варшаві (Польща), передає УНІАН.

«Участь у СКШН «Об’єднані зусилля – 2020» представників збройних сил країн НАТО стала важливим стримуючим чинником на шляху агресивних намірів ворога. Своєю чергою, українські штаби та підрозділи змогли протестувати елементи управління із J-структурою та рівень взаємосумісності із західними партнерами», – зазначив Хомчак.

За його словами, проведення навчань «Об’єднані зусилля – 2020» дозволило відпрацювати сценарій всеохоплюючої оборони країни, який передбачає використання військового та цивільного потенціалів держави для відбиття агресії.

Також, як підкреслив Хомчак, ці навчання стали кроком вперед у розвитку асиметричних можливостей протидії гібридним діям противника.

«Об’єднані зусилля – 2020»: що відомо

Навчання «Об’єднані зусилля – 2020» відбулися з 22 вересня до 25 вересня. У них брали участь близько 12 тис. військовослужбовців і 700 одиниць техніки.

Навчання проводилися на єдиному оперативно-стратегічному фоні, який наближений до ймовірного характеру розвитку воєнно-політичної обстановки навколо України.

Вперше до навчань залучені військові підрозділи країн-членів НАТО - США і Великої Британії.


 

Ще на цю тему