МЗС про ідею зробити Крим майданчиком щодо Карабаху: чергове сезонне загострення

17:30 30.09.2020

Міністерство закордонних справ України розцінюєідею зробити окупований Крим переговорним майданчиком по конфлікту в Нагірному Карабасі як «сезонне загострення у маріонеток Кремля». Сама ідея є завідомо провальною.

Про це РБК-Україна повідомили в МЗС.

МЗС України зазначає, що ініціатор ідеї, «депутат» Держдуми Руслан Бальбек так і не засвоїв, що цивілізовані держави взаємодіють лише в рамках міжнародного права і поваги до суверенітету інших країн.

«На сьогодні Крим може бути не місцем переговорів, а виключно їх предметом щодо його деокупації та повернення до складу України. Отже спроби Російської Федерації у будь-який спосіб залучити на територію Криму представників офіційної влади іноземних держав і легітимізувати таким чином свої протиправні діяння завідомо провальними», – повідомили в МЗС.

Також зазначається, що світова спільнота підтримує територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах і пам'ятає, що Крим - це Україна.

«Тому звертати увагу на такі «рекомендації» це все одно що отримувати медичну експертизу від пожежного. Пропонуємо окупаційній владі в Криму краще задуматися над запрошенням до окупованого Криму представників моніторингових органів міжнародних організацій, враховуючи масштаби порушень прав людини на півострові і темпи його мілітаризації», – додали в МЗС.

Нагадаємо, раніше «депутат» російської Держдуми Руслан Бальбек запропонував Вірменії та Азербайджану сісти за стіл переговорів саме в Криму.

Ще на цю тему