Засуджений у Криму Бессарабова не має можливості сплатити багатотисячний штраф – адвокат

08:30 30.09.2020

Адвокат Сергій Легостов 23 вересня відвідав у колонії №1 Ставропольського краю сусідньої Росії засудженого в Криму у «справі «українських диверсантів» Олексія Бессарабова.

Він розповів, що, згідно з постановою суду, з Бессарабова необхідно стягнути штраф у розмірі 300 000 рублів, але його сім'я не має коштів для оплати, інформує «Кримська солідарність».

«Можливості сплатити штраф у 300 тисяч рублів він сам (у колонії) не має, рідні цього зробити теж не можуть, у нього старенька мати пенсіонерка», – прокоментував Легостов.

Крім цього, родина Бессарабова – у скрутному матеріальному становищі: його малолітня дитина хвора з народження, їй потрібні постійні консультації у невропатолога і медикаментозна підтримка. За словами адвоката, Олексій Бессарабов сподівається, що держава вживе відповідних заходів для його звільнення.

«Політв'язень – наш кримчанин. Це справа про так званих «севастопольських диверсантів». У вересні перехворів на ГРВІ. Передав йому під час зустрічі Кримінально-виконавчий кодекс Росії та правила внутрішнього розпорядку засуджених. Він просив для захисту своїх прав та інтересів», – розповів адвокат.

Раніше Легостов повідомляв, що Бессарабов сподівається на швидкий обмін. Він також передавав подяку всім, хто бореться за звільнення українських політв'язнів.

Російські силовики затримали в листопаді 2016 року в Севастополі співробітників аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Усіх трьох звинуватили в «підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки».

У квітні 2019 року підконтрольний Росії Севастопольський міськсуд засудив Дудку і Бессарабова до 14 років в'язниці. Суд також призначив кожному штраф: Дудці – в розмірі 350 тисяч рублів, а Бессарабову – в розмірі 300 тисяч рублів. У жовтні того ж року Верховний суд Росії відхилив скаргу захисту і затвердив вирок.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх провокацією російських спецслужб.

Ще на цю тему