Окупанти припиняють паромну переправу через Керченську протоку

08:01 30.09.2020

Паром через Керченську протоку, яка відділяє тимчасово окупований Крим від території держави-агресора Росії, сьогодні здійснив останній рейс.

Про це повідомив російський сайт «Морські вісті», передає QHA.

Зазначається, що головним напрямком діяльності переправи останнім часом було перевезення залізничних вагонів з вантажами. «Директор» головного оператора переправи АТ «АнРуссТранс» Василь Аннєнков заявив, що переправа скасована через відсутність попиту.

28 вересня паром перевіз останню партію вагонів. Замовлень на перевезення немає. Подальше поромне сполучення між півостровом Крим і Росією за маршрутом «порт Крим — порт Кавказ» зупинено на невизначений термін, — сказав Аннєнков.

Пасажирські перевезення припинилися ще раніше: останній рейс з пасажирами на борту паром окупантів «Крим» здійснив у жовтні 2018 році. Тоді судно переправило до Криму 10 пасажирів і три автомобілі при загальній місткості 685 пасажирів і 160 автомобілів.

Через зупинку рейсів припиняє роботу й морський порт в Криму. «Ми не зможемо продовжувати обслуговування інфраструктури та змушені скоротити усіх фахівців», — додав «директор »«АнРуссТранс».

Йдеться про звільнення близько 300 працівників порту.

Ще на цю тему