Росію запросять брати участь у платформі з деокупації Криму – Еміне Джеппар

17:15 25.09.2020

Росію запросять брати участь у міжнародній платформі з деокупації Криму, але сподівань на це небагато. 

Про це Крим.Реалії розповіла перша заступниця голови МЗС України Еміне Джеппар.

«Ми запросимо Росію взяти участь у цій платформі. Звичайно, ми розуміємо, бачачи їхню страусину позицію всі 6 років, як вони викручують ситуацію, абсолютно цинічно поводяться щодо України і міжнародного права, тому сподівань, що Росія візьме участь у цій платформі, небагато», – сказала Джеппар.

За її словами, якщо одним із завдань цієї платформи є відстеження того, що відбувається в Криму, то в МЗС України розуміють, що «мова йде про злочини, які Росія здійснює в Криму».

«Ми переконані, що те, що сталося в 2014 році в Криму і на Донбасі, – це порушення того світопорядку, який виник після Другої світової війни. Не тільки Україна зацікавлена у відновленні справедливості. Це тест для західних країн», – повідомила Джеппар.

Раніше президент України Володимир Зеленський під час виступу на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН закликав до участі в створенні міжнародної Кримської платформи з деокупації півострова та підтримки оновленої резолюції щодо ситуації з правами людини в анексованому Криму.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба стверджував, що в його відомстві вже готова пропозиція до президента Володимира Зеленського щодо створення міжнародної платформи для переговорів стосовно деокупації Криму.

До цього Кулеба зазначав, що Україна очікує і буде вдячна, якщо Польща стане одним з лідерів міжнародної платформи з деокупацію Криму. Він також говорив, що не бачить Росію в роботі міжнародного майданчика з питання деокупації Криму.

Ще на цю тему