Bayraktar TB2 успішно відбомбився під час навчань  «Об'єднані зусилля – 2020»

17:15 24.09.2020

Безпілотники Bayraktar TB2, виробництва турецької компанії Baykar успішно засновані під час стратегічних командно-штабних навчань «Об'єднані зусилля – 2020».

Як стало відомо з джерел Defense Express з борту залучених до навчань апаратів загалом було скинуто щонайменше сім керованих боєприпасів MAM-L, виробництва турецької компанії Roketsan.

За даними ресурсу Flightradar24, цілком ймовірно, один з Bayraktar TB2 взлетів з аеродрому під Миколаєвом, полетів в напрямку Кінбурнської коси, де здійснив викоання поставлених завдань, і надалі прослідував в бік полігону «Широкий лан».

TB2 було застосовано з метою знищення наземних цілей. Попередньо відомо, що всі скинуті керовані авіабомби влучили у визначені цілі.

Як повідомив командувач військ оперативного командування «Південь» Ігор Палагнюк 23 вересня 2020 року в районі Кінбурнської коси поблизу селища Виноградне було відпрацьовано управління зосередженим вогневим ударом. Ураження здійснювалося з РСЗВ «Вільха», «Ураган» по об'єктах в глибині оборони противника. Також відпрацьовувалося застосування ударного БпАК Bayraktar.

Bayraktar TB2 має чотири точки підвіски для бомбового навантаження

Вперше Bayraktar TB2 було використано українською армією для знищення цілей під час масштабних спільних навчань родів військ Збройних Сил України, які пройшли на Рівненщині в липні 2020 року. Тоді безпілотник був застосований для розвідки позицій противника та нанесення високоточного удару по визначеній цілі.

Нагадаємо, в період 22-25 вересня 2020 року на території України проходять стратегічні командно-штабні навчання «Об'єднані зусилля – 2020». Метою заходу є нарощування оперативних спроможностей органів військового управління ЗСУ та органів управління інших складових сил оборони, здійснення ефективного управління військами і силами в ході ведення операції. Навчання проводяться на єдиному оперативно-стратегічному фоні і наближені до імовірного характеру розвитку воєнно-політичної обстановки навколо України.

Президент України Володимир Зеленський та Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський ознайомилися з перебігом навчань «Об'єднані зусилля – 2020».

До навчань залучено понад 100 військових частин, підрозділів всіх родів, видів військ та спеціальних військ ЗСУ. Участь в навчаннях беруть близько 12 тисяч осіб та 700 одиниць озброєння та військової техніки.

У ході стратегічного командно-штабного навчання органи військового управління розгортаються на пунктах управліннях вже в нових J-структурах. Це навчання є контрольним заходом для перевірки нової системи управління.

В рамках заходів бойової підготовки проводиться перевірка системи зв’язку, розвідки, отримання інформації та обмін нею, як між органами управління Збройних сил, так і між силами і засобами країн-членів НАТО. Вперше до проведення стратегічного командно-штабного навчання залучені військові підрозділи Збройних сил країн-членів НАТО (США, Велика Британія) для спільного виконання навчально-бойових завдань, радники представництва НАТО в Україні, представники Офісу зв’язку НАТО в Україні, також інструктори, військові радники, спостерігачі від США, Великої Британії, ФРН, Литовської Республіки та Республіки Польща. Загалом за проведенням навчань будуть спостерігати до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів.

Стратегічні командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля-2020» є своєрідною відповіддю на масштабні військові навчання «Кавказ-2020», активну фазу яких Російська Федерація проводить 21-26 вересня.

Ще на цю тему