Росія підняла винищувачі на перехоплення американських B-52H над Чорним морем

09:40 24.09.2020

Два російські винищувачі Су-27 піднімалися на перехоплення двох стратегічних бомбардувальників B-52H ВВС США над Чорним морем.

Про це повідомили в Національному центрі управління обороною РФ, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Як заявили у відомстві, сьогодні російськими засобами контролю повітряного простору над нейтральними водами Чорного моря були виявлені дві повітряні цілі.

«Для впізнання повітряних цілей і недопущення порушення державного кордону РФ в повітря були підняті два винищувачі Су-27 зі складу чергових з протиповітряної оборони сил Південного військового округу. Екіпажі російських винищувачів ідентифікували повітряні цілі як стратегічні бомбардувальники B-52H ВВС США і супроводили їх над акваторією Чорного моря», – сказали в центрі.

У відомстві повідомили, що після розвороту іноземних військових літаків від кордону РФ російські винищувачі благополучно повернулися на аеродром базування.

Як повідомлялося раніше, пара стратегічних бомбардувальників США B-52H в середу, 23 вересня, в черговий раз увійшла в повітряний простір України. Їх супроводжували винищувачі Су-27 і МіГ-29 бригад тактичної авіації Повітряних сил ЗС України.

Ще на цю тему