Болгарія звинуватила двох російських дипломатів у шпигунстві, їх висилають з країни

09:20 24.09.2020

Болгарська прокуратура звинуватила двох російських дипломатів в здійсненні розвідувальної діяльності на території країни.

Про це йдеться в заяві відомства, передає УНН.

«Головний прокурор Іван Гешев повідомив міністру закордонних справ про зібрані докази розвідувальної діяльності, здійснюваної на території країни двома іноземними громадянами, які користуються дипломатичним імунітетом», - сказано в заяві.

Повідомляється що прокуратура порушила досудове провадження за даним фактом.

«Під час розслідування досудового провадження було встановлено, що в період з 2016 року по теперішній час два громадянина Російської Федерації здійснювали розвідувальну діяльність, домагаючись інформації про плани модернізації болгарської армії і підтримку технічної придатності збройних сил. Їх метою було передати зібрану інформацію, яка є державною і службовою таємницею, російській військовій розвідці в Москві ... Встановлено, що двоє російських громадян мають дипломатичний статус», – заявили в прокуратурі.

Як пізніше повідомило російське інформаційне агентство ТАСС, дипломати, яких болгарська прокуратура звинувачує в шпигунстві, повинні покинути Болгарію протягом 72 годин.

Як повідомлялося раніше в шпигунстві на користь РФ запідозрили підполковника французької армії, дислокованого при базі НАТО в Італії.

Ще на цю тему