Видавала себе за громадянку України: на межі з окупованим Кримом прикордонники затримали росіянку

12:00 23.09.2020

Військовослужбовці Херсонського прикордонного загону під час здійснення заходів контролю продовжують виявляти осіб, які намагаються потрапити на материкову частину України з окупованого Криму використовуючи чужі документи. 

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ДПСУ, пише Інформаційний спротив.

Так, 22 вересня в контрольний пункт в’їзду-виїзду «Чонгар» з окупованого півострова прибула жінка. На перевірку вона надала паспорт громадянки України. Проте прикордонники відразу встановили, що документ їй не належить. Військовослужбовці також з’ясували, що жінка насправді є громадянкою Російської Федерації, адже при собі вона мала свій справжній документ. На ТОТ АР Крим іноземка потрапила незаконно.

Паспортний документ громадянки України у неї вилучили. За порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзду з неї громадянці Російської Федерації проставлено заборону в’їзду на територію України строком на 3 роки.

Відповідно до чинного законодавства України потрапити на ТОТ АР Крим та виїхати з неї дозволяється лише через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Чонгар», «Каланчак» та «Чаплинка».

Ще на цю тему