Комітет Сенату США підтримав кандидатуру Дейтона на посаду посла в Україні

10:45 23.09.2020

Комітет у закордонних справах Сенату США підтримав кандидатуру Кіта Дейтона та рекомендував верхній палаті Конгресу затвердити його на посаді посла США в Україні.

Засідання комітету відбулося у вівторок, повідомляє Укрінформ.

"Я радий, що Комітет схвалив п'ятнадцять кандидатів (на різні посади) сьогодні вранці. Мені особливо приємно відправити номінації для затвердження кандидатів на посади послів Японії й України на голосування Сенату в повному складі", - зауважив після засідання голова Комітету Джим Ріш.

Він підкреслив, що посади послів у цих двох країнах "відіграють життєво важливу роль у формуванні зовнішньої політики США", висловивши впевненість, що кандидатура Кіта Дейтона "незабаром буде затверджена" верхньою палатою Конгресу США.

Як повідомлялось, президент США Дональд Трамп на початку травня оголосив, що номінує генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона на посаду посла США в Україні. До цього Дейтон служив, у тому числі, координатором з питань безпеки в палестино-ізраїльському конфлікті, директором з питань стратегії, планування та політики штабу армії США, директором операцій розвідувального агентства Пентагону, аташе з питань оборони в посольстві США в Росії. З 2010 року ексгенерал очолював Центр Джорджа Маршалла в місті Гарміш (Німеччина). Крім того, він виконував функції старшого радника з питань оборони США по Україні.

Слухання Кіта Дейтона в профільному комітеті Сенату США щодо призначення його на посаду посла США в Києві відбулися 5 серпня. Під час слухань ексгенерал підтвердив обізнаність у актуальній ситуації на Донбасі, пообіцяв всіляко боротися зі шкідливим впливом Росії та підкреслив необхідність для США зберігати цілісність України.

Ще на цю тему