«Об’єднані зусилля — 2020»: Десантники відпрацьовують знищення надводних цілей противника

10:30 23.09.2020

На одному з полігонів Приазов’я тривають заходи підготовки до практичних дій під час стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля − 2020». 

Підсилені танками, артилерією та засобами протиповітряної оборони підрозділи Десантно-штурмових військ ЗС України продовжують підвищувати бойову майстерність, відпрацьовуючи найскладніші навчально-бойові завдання, повідомляє АрміяInform.

За словами командира однієї із бойових бригад ДШВ ЗС України, заходи бойової підготовки відзначалися високою інтенсивністю та були складними за виконанням.

За сценарієм тренувань, розвідка виявила в акваторії Азовського моря кілька надводних цілей — це були десантні катери корабельного угрупування умовного противника.

Силам протидесантної оборони у складі посилених десантних підрозділів необхідно було якнайшвидше здійснити переміщення до визначеного району поблизу узбережжя Азовського моря.

Далі необхідно було провести розгортання на рубежах, зайняти бойові позиції та точними ударами нанести вогневе ураження по силах противника.

Вогонь по умовному морському десанту вівся з озброєння бойових машин, реактивної та самохідної артилерії, а також мінометів та інших вогневих засобів. Бойові стрільби виконували також розрахунки протитанкових ракетних комплексів «Стугна-М».

Вогонь вівся із основних та запасних вогневих позицій. Артилеристи-десантники діяли динамічно, впевнено та тактично грамотно, незважаючи на складні умови обстановки та надходження раптових ввідних.

Крім того, своє вміння ефективно атакувати умовний ворожий десант противника також продемонстрували штурмова авіація Повітряних Сил та вертольоти армійської авіації Сухопутних військ.

Ще на цю тему