На Київщині відкрили кримськотатарський культурний центр «Бірлік»

12:45 21.09.2020

У селі Чайки Київської області відкрили кримськотатарський культурний центр «Бірлік».

Як зазначалося, в селі Чайки, а також Петропавлівській Борщагівці Київської області живуть понад 200 кримськотатарських сімей, які знайшли тут дім після окупації Криму Росією, повідомляє Укрінформ.

Ідея створення культурного центру виникла в 2018 році, коли місцева кримськотатарська громада заснувала громадську організацію "Бірлік". В перекладі з кримськотатарської це слово означає єдність, і культурний центр покликаний об'єднати не тільки кримськотатарську громаду, а й познайомити всіх охочих з культурою цього народу.

На базі культурного центру "Бірлік" діятимуть мечеть, освітній центр, дитячий і молодіжний центри, бібліотека. Також тут буде спортивний зал.

На відкритті були присутні лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова Меджлісу Рефат Чубаров, заступники міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Снавер Сетхалілєв, Інна Голованчук та Ігор Яременко, посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гульдере, постійний представник Президента в АР Крим Антон Кориневич.

Ще на цю тему