Поліція затримала підозрюваного у нападі на Балуха

20:30 18.09.2020

У столиці поліція затримала чоловіка, підозрюваного у нападі на колишнього політв'язня Володимира Балуха.

Про це у Твіттері повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає УНН.

Поліція затримала підозрюваного у нанесенні тілесних ушкоджень Володимирові Балуху. Ним виявися місцевий мешканець, 1988 року народження. Зловмиснику повідомлено про підозру, а найближчим часом суд обиратиме йому запобіжний захід.

У поліції нагадали, що 8 вересня до столичної поліції надійшла інформація від лікаря про госпіталізацію до медичного закладу із тілесними ушкодженнями Володимира Балуха.

За цим фактом слідчі Дніпровського управління поліції розпочали кримінальне провадження.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили та опитали свідків цієї події, провели ряд оперативно-розшукових і слідчих дій. У результаті поліцейські встановили підозрюваного, відзначили правоохоронці.

«На цей час відомо, що напередодні Володимир Балух разом із друзями відзначали річницю звільнення з полону у ресторані «Козак». Близько півночі Володимир вийшов із закладу і попрямував до ресторану «Edem». Там у нього виник конфлікт із невідомим. Чоловік вдарив його ногою — потерпілий впав і втратив свідомість. Після цього зловмисник втік, не надавши постраждалому допомогу. Вранці Володимира Балуха госпіталізували у лікарню», — йдеться у повідомленні.

Сьогодні зловмисника затримали. Ним виявися місцевий мешканець, 1988 року народження. З’ясувалося, що він прийшов в гості до знайомого, який працює охоронцем в одному із ресторанів. Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 4 затриманому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Найближчим часом суд обере йому запобіжний захід, зазначили у поліції.

Як повідомлялося, звільненого з російської в’язниці українського політв’язня Володимира Балуха побили у ніч на 8 вересня. Пізніше стало відомо, що Балуху зламали ключицю та руку.

Ще на цю тему