«Справа Джемілєва»: невідомі били кийками й арматурою по машинах кримських татар – свідок

16:30 18.09.2020

У міському «суді» Армянська свідок Ільмір Ібадлаєв, даючи свідчення у справі національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва, заявив, що на в'їзді в Армянськ невідомі особи били кийками і арматурою по машинах кримських татар.

Про це повідомив кореспондент Крим.Реалії.

За словами свідка, вздовж узбіч стояло близько 30-40 осіб, і коли зі сторони Херсонської області під'їжджала машина, ці люди вибігали на дорогу. Машини знижували швидкість, і в цей момент люди били по них кийками або арматурою. Свідкові таким чином пошкодили капот і дах.

Також свідок зауважив, що в цій же місцевості в полі лежало двоє автоматників, які тримали на прицілі дорогу на в'їзді в Армянськ.

Крім того, Ібадлаєв підкреслив, що бачив Джемілєва, і той стояв на одному місці, не намагаючись пройти в бік Армянська. Крім цього, свідок вказав, що після зустрічі з Джемілєвим він не відразу зміг повернутися, бо дорогу довгий час перекривали бронетранспортери та якісь невідомі «в формі ввічливих людей» зі зброєю.

Наступне засідання у цій справі заплановано на 24 вересня.

Раніше свідок свідок звинувачення у цій справі Якуб Сулейманов не зміг підтвердити частину свідчень, які він давав під час слідства. Зокрема, він пояснив, що насправді не бачив національного лідера кримських татар Мустафу Джемілєва – тільки якихось охоронців у піджаках.

Ще на цю тему