Міноборони України розробляє Стратегію воєнної безпеки, спрямовану на отримання членства країни в НАТО, - Таран

16:16 18.09.2020

Міноборони України провадить роботу над Стратегією воєнної безпеки, виходячи з актуальних доктринальних основ Стратегії національної безпеки, введеної в дію президентом країни Володимиром Зеленським 14 вересня 2020 року.

«Новітня Стратегія національної безпеки, схвалена верховним головнокомандувачем, містить однозначний імператив отримати запрошення та приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО. Поставлена мета - повноправне членство в альянсі. З цього ми й виходимо, організовуючи свою роботу над проектом Стратегії воєнної безпеки», – цитує міністра оборони Андрій Тарана прес-служба оборонного відомства у п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

Він також зазначив, що Міноборони взяло активну участь у розробці Стратегії національної безпеки України.

Наразі для опрацювання проектів Стратегії воєнної безпеки України та Стратегічного оборонного бюлетеня України створено робочу групу на чолі з першим заступником міністра оборони Іваном Руснаком. До її складу, окрім фахівців Міноборони та Генштабу Збройних сил України, запрошені представники Офісу президента, апарату РНБО, секретаріату Кабміну, Національного інституту стратегічних досліджень, складових сил оборони, а також Ради сприяння імплементації реформ Міноборони та Громадської ради при Міноборони України.

«Випереджальні темпи зближення з альянсом, свідченням чого є надання Україні ще у червні статусу партнера з розширеними можливостями, дають змогу говорити про досяжність утілення такої амбітної мети як повноправне членство в НАТО. Міністерство оборони України розпочало системну роботу з прискорення оборонної реформи за нормами, принципами та стандартами НАТО. Це набуло практичного й конкретного змісту у вигляді запроваджених проектів за десятьма пріоритетними напрямами», - наголосив Таран.


 

Ще на цю тему