Тисячі учасників і літаки союзників НАТО: в Україні стартували міжнародні військові навчання Rapid Trident-2020

08:01 18.09.2020

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалися українсько-американські навчання «Репід Трайдент — 2020».

Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу НГУ.

«У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалися українсько-американські навчання «Репід Трайдент — 2020». Окрім Збройних сил України та США, до участі у навчаннях залучені військовослужбовці з Польщі, Литви, Канади, Німеччини, Румунії, Великої Британії та Данії. Загалом кількість учасників у цьогорічних міжнародних навчаннях досягла рекордних майже 4000 осіб», — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що це наймасштабніші спільні сухопутні міжнародні навчання на території нашої країни. Вітчизняне угрупування, задіяне у навчанні, представлено військовослужбовцями однієї з мотопіхотних бригад оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗС України, військовослужбовцям ДШВ ЗС України, Сил Спеціальних операцій.

Крім того, силові структури України представлені зведеним підрозділом, до якого увійшли військові Національної гвардії України, прикордонники, представники Національної поліції. Завдання із протидії терористичним загрозам відпрацьовуватимуть представники СБУ та Управління держохорони. Із цивільних фахівців у навчанні братимуть участь представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Національну гвардію України на цьогорічних навчаннях представляють військовослужбовці 3 бригади оперативного призначення (військова частина 3017), інструктори Міжнародного міжвідомчого центру підготовки підрозділів та офіцери цивільно-військового співробітництва НГУ», — зазначається в повідомленні.

За словами командира зведеної батальйонної тактичної групи майор Володимира Пимонова, основними завданнями, що будуть виконуватися підрозділами зведеної батальйонної тактичної групи на цих міжнародних навчаннях — ведення стабілізаційних дій у визначеному районі шляхом виставлення мобільних блокпостів, контрольно-пропускних пунктів, спостережних постів,організація патрулювання як пішими так і автомобільними маршрутами, охорона та оборона ділянок державного кордону.

«Ще одним із важливих завдань — проведення протидиверсійних заходів», — додав Пимонов.

Окрім того, під час практичних занять використовуватиметься понад 500 одиниць автомобільної та броньованої техніки, вертольоти армійської авіації Сухопутних військ, а також літаки Повітряних сил Збройних сил України та союзників НАТО.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський вважає, що міжнародні військові навчання Rapid Trident — 2020 — це не лише черговий етап удосконалення військової майстерності, а й важливий крок до євроатлантичної інтеграції України.

Ще на цю тему