Денiсова закликала міжнародні організації змусити РФ припинити незаконні затримання та судилища

20:01 16.09.2020

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала представників міжнародних місій, правозахисних організацій та дипкорпусу змусити РФ припинити незаконні затримання та судилища незаконно ув’язнених громадян України та повернути їх додому.

Про це вона написала у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

«110 років колонії суворого режиму на сімох — такий вирок виніс Ростовський суд «другій бахчисарайській групі» по сфабрикованій кримінальній справі «Хізб ут-Тахрір». Восьмого, Ернеста Аметова — виправдали та звільнили з-під варти. Російські прокурори домоглися незаконного ув’язнення кримських татар за злочин, який ними не скоєно. Наші громадяни отримали максимальні строки відбування покарання у колонії суворого режиму», — написала Людмила Денісова.

Вона зазначила, що країна — агресор не збирається припиняти терор стосовно кримських татар та інших незаконно утримуваних громадян України, порушуючи норми міжнародного права та міжнародні договори, зокрема Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Загальної декларації прав людини.

«Засуджую винесене незаконне рішення «Южным окружным военным судом» що у Ростові-на-Дону нашим співгромадянам! Закликаю представників міжнародних місій, правозахисних організацій та дипкорпусу змусити РФ припинити незаконні затримання та судилища незаконно ув’язнених громадян України та повернути їх на Батьківщину», — закликала омбудсмен.

Нагадаємо, фігурантів Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» засудили на тривалі терміни.

Ще на цю тему